fbpx

Számíthatsz rám, ha gondjaitok vannak,
de akkor is szeretettel várlak,
ha a kiegyensúlyozott

házasságra szeretnétek felkészülni!

Az én történetem

Kicsi lánykoromtól álmodoztam egy klassz családról, és persze arról, hogy természetesen a párkapcsolatom is tökéletes lesz.
20 évig éltem három gyermekem édesapjával házasságban, ma már tudom, hogy egy kis külső segítséggel menthető lett volna a kapcsolatunk. Akkor még nem igazán volt “divat” segítséget kérni párkapcsolati gondok esetén. Bíztam benne, hogy magam is változtatásra tudom bírni magunkat a különböző szakkönyvekből vett “praktikák” alapján. Nem sikerült, barátsággal elváltunk.

Később, túl néhány párkapcsolati bénázáson, egy hosszabb pihenő alatt jöttem rá, hogy annyi mindent olvastam már az évtizedek során a párkapcsolatokról, a kommunikációról (amit az egyetemen is tanultam), a lélek rejtelmeiről, ideje lenne strukturált ismereteket szerezni, és hivatalosan foglalkozni ezzel, mert milyen klassz lenne másokat átsegíteni a válságokon.

Biztos voltam benne, hogy tudásomat magam is kamatoztathatom. Így végeztem el előbb a “párkapcsolati coaching, házassági tanácsadó, face to face tréner” képzést (2016.) a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézetben, majd később Prepare/Enrich tanácsadói képesítést szereztem (2017.).
Azóta elvégeztem egy párkapcsolati előadói,csoportvezetői és tréneri képzést is (2019) szintén a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézetben.

Tudom, hogy ez is érdekel: igen, közben megtaláltam a társam, akivel évek óta együtt terelgetjük a két kisebbik, még kamasz gyermekemet.

Természetesen nekünk is vannak nézeteltéréseink és problémáink, de igyekszünk megoldani azokat, illetve tenni azért, hogy elkerüljük, ami elkerülhető.

Értékrendem

 

Ha pár szóban kellene egy kiegyensúlyozott, örömteli párkapcsolat esszenciáját megadnom, ezeket sorolnám fel:

szeretet, megértésre törekvés, érdeklődés, odafigyelés, türelem, elismerés

Problémák mindig vannak, jönnek és mennek,

a lényeg csak az, hogy elköteleződünk-e a másik iránt, felelősséget vállalunk-e a kapcsolatunkért, és törekszünk-e arra, hogy megoldást találjunk a gondjainkra, igyekszünk-e megőrizni a kapcsolat melegségét

Mindig keresni kell a megoldást

ha szükséges, akkor külső segítséget kell kérni, de befejezni egy kapcsolatot csak úgy szabad, ha minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy megmentsük. Ha mást nem, tiszta szívvel, kulturáltan tudunk egymástól elbúcsúzni, nem visszük tovább a gondjainkat, a fájdalmunkat egy következő kapcsolatba.

Kövess ezeken a felületeken is:

párkapcsolati coach, házassági tanácsadó,
tréner

Hitvallásom

Elképesztő értékválság van a világban, a fogyasztói társadalom azt sugallja, hogy a két éve vásárolt műszaki cikkeket már le kell cserélni, mert mindig van jobb, okosabb, gyorsabb, nem vagy elég menő, ha nem a legújabb a telefonod, a tableted stb.

A kutatások szerint az online társkeresőkön tapasztalható "bőség zavara" ugyanezt sugallja a párkeresőknek, hogy nincs gond, ha nem működik, dobd el, lépj tovább, mindig van másik, újabb, jobb. Csakhogy így soha nem lesz megnyugvás!

Bár az első időszak, a felfokozott "szerelem" állapota így megadatik gyors egymásutánban többször is,  az idő rövidsége miatt mély, intim kapcsolat nem tud létrejönni. Könnyen belátható, hogy hosszú távon a hátországot nem a nagy hőfokon égő szerelem jelentheti, hanem egy megállapodott, szereteten, megbecsülésen és odafigyelésen alapuló, stabil szövetség.

Jelentkezés személyes tanácsadásra

Vedd a kezedbe az irányítást!

Adatvédelmi nyilatkozat:

Pin It on Pinterest

Share This