fbpx
Hogyan éljük meg a karantént?
A
Nehéz időszak ez mindannyiunk számára, de megpróbálhatunk sikeresen megküzdeni a kihívásokkal, ami megerősíti a kapcsolatunkat.
Pünkösti Nóra

Szerző: Pünkösti Nóra

A szeretetteljes párkapcsolatok
elkötelezett híve.
Párkapcsolati, házassági tanácsadó,
tréner

Nehéz heteket élünk, összezárva a családtagjainkkal egy ismeretlen, maximum sci-fi filmekből ismert, szürreális helyzetben. Ráadásul nem tudjuk, mikor és hogyan keveredünk ki belőle, vajon mennyire változik meg az életünk, mire a járványt sikerül megfékezni. 
 
Ki-ki más-más, ám nagyon hasonló gondokkal küzd most: elsősorban a megélhetése és a munkája forog kockán, valamint korlátozott területen kell élnie a mindennapjait. Közben talán egyszerre kell megküzdenünk a home office és az online oktatás eddig nem ismert nehézségeivel.
Minden okuk megvan arra, hogy frusztráltnak, talajvesztettnek érezzük magunkat. Ha tudatosítjuk és elfogadjuk, hogy a félelmeink teljesen normálisak, már meg is tettük az első lépést a helyzettel való megküzdésben.
 

A járvánnyal kapcsolatban nem igazán van ráhatásunk a dolgokra, maximum annyit tehetünk, hogy betartjuk az utasításokat, rendületlenül mossuk a kezünket és takarítunk, szellőztetünk. Amennyiben mód van rá, akkor csak végszükség esetén hagyjuk el az otthonunkat, valamint betartjuk az ajánlott távolságot embertársainktól.

Amit még tehetünk, hogy megváltoztatjuk a nézőpontunkat, megkeressük a jó dolgokat, és próbálunk olyan szabadidős tevékenységeket választani, melyek segítenek a feszültség levezetésében.

 
Megpróbáljuk a gyerekeinket megnyugtatni, hogy mi se legyünk még frusztráltabbak az ő félelmeik által generált feszültségekből eredően, valamint új, a helyzetnek megfelelő kereteket találunk ahhoz, hogy a napjaink viszonylag normális mederben haladjanak.
 
A stressz kordában tartásáról és nagyjából a fentiekről készítettem egy másfél órás előadást, amit itt tudsz megnézni:

Terveim között szerepel, hogy a továbbiakban is anyagokat készítsek arról, hogyan tudunk egymáshoz közel maradni a hétköznapok során, egymás felé fordulni, támogatni és bevonni egymást a közös megküzdésbe, hogy megőrizzük, sőt megerősítsük a párkapcsolatunkat, egyúttal – ha vannak – a gyerekeinkkel való kapcsolatunkat is.

Mert minden olyan nehézség, amelyet együtt, közös erőfeszítéseket téve tudunk leküzdeni, megerősíti az összetartozásunkat!

Fel a fejjel, próbáljuk meg a körülményekhez képest a legjobbat kihozni a helyzetből!

Pin It on Pinterest

Share This